Nábožná

Nábožná

Anotace: Kompas je k ničemu - to je gól!

*

lilie v kostele

 

na oltáři

s nakyslou vůní lipového dřeva

naslouchá  hudbě starší,

než je kostel sám

 

vysoké Cé

jako tenký pramínek čisté vody

rozjasní přítmí gotické klenby

a do již nehybné historie

roubuje nový život

 

zpíváme beze slov

jak ten pramen

ruce na prsou zkřížené

rozechvívají varhanní basy

 

doma pak přehráváš tu mši

a noty  ti vypadávají

z osnovy prstů

na kůži tváří, ramen a ...

 

dozpívám své vysoké cé

lilie z kostela

 

notami  starými jak lidstvo

do spánku kolébaná

 

Autor aravara, 08.12.2017
Přečteno 395x
Tipy 17
Poslední tipující: Jort, zelená víla, bogen, Frr, Philogyny1, Amonasr, Anděl, hanele m.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

čistá a jasná jak lilie :-D ST*

08.12.2017 18:38:00 | Frr

krásná to báseň, ráda jsem četla...

08.12.2017 18:36:08 | Philogyny1

Moc krásné ! **ST**

08.12.2017 17:12:28 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí