Vševědův děd

Vševědův děd

Anotace: .....

Na dně své sklenice,
dozvím se nejvíce,
pravdivých vět.


Těšíc se z života,
s pocitem robota,
vstávajíc v pět.


Dýchajíc z hluboka,
nemajíc aň floka,
pitomý svět.


Významy hledaje,
básní se nevzdaje,
myšlenek změť.


U brány s nadějí,
otevře veřeji,
vševědův děd.


Zasní se, zamyslí,
neříká nesmysly,
studí jak led.


Zodpoví otázky,
marnivé obrázky,
minulých let.


On k lidem nepatří,
s nikým se nebratří,
za uchem květ.


Sálá z něj pohoda,
není to náhoda,
stvořil náš svět.

Autor dprochazka, 22.02.2018
Přečteno 398x
Tipy 6
Poslední tipující: Fany, Anděl, Denael
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji :-)

25.02.2018 09:05:58 | dprochazka

:-) bezva :-)! ST

23.02.2018 13:43:31 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí