… spes vitae

… spes vitae

Anotace: ... jedna filozofická báseň s latinským názvem (báseň napsána 23.2.2018)


Já volám, vrať se, prosím,

tys bylo mé kdys živé

zdraví, mládí bujné.

Vraťte se časy snivé!

 

Želím svých činů prostých

chvil uteklých mi mezi prsty

jak zpěv ptáků, švitoření

léta minulého, jeho skvosty.

 

Odpusť, prosím, pýchu mou,

že nevítal jsem dnů kouzla.

Odpusť hříchy času mládí,

by ze mne tíseň sklouzla.


Autor Jean-Paul Simon, 10.08.2018
Přečteno 286x
Tipy 10
Poslední tipující: Majda, Holis, knihomolka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí