Nahoře stud, dole svědomí

Nahoře stud, dole svědomí

Anotace: má dáti... dal?

*

 

 

hluboký je vesmír

neosobní,  cizí

kam oko nedohlédne

či největší  teleskop

   (i myšlenka v něm zmizí)

 

není nic hlubší

než ticha u dna oceánu

kam schovaly se miliony let

jež ani neceknou

   (a ani nevidět)

 

nejhlubší je stud

   (za  slova mazlavá, co špiní čest

   a kámen hozený)

jenž  v sobě ticha rozpustí

i nekonečnost hvězd

 

 

 

 

 

 

Autor aravara, 17.09.2018
Přečteno 284x
Tipy 15
Poslední tipující: Móny, Iva Husárková, Kapka, jitoush, Amonasr, Frr, hanele m.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí