Síla pocitku

Síla pocitku

Anotace: Levitace v mysli se sbirkou a poslechem Xaviera Rudda, při břehu rybníka jednoho dubnového dopoledne.

Město
v dáli bezhlesne

Ma mila
v dáli neutěšené ničím
snad
jen láskou ve vzpomínce na přítomnost
hlasem nehy
a slzami ve stezkách vědomí

Uvědomění si
Země jízdy
svobodou živých bytostí
snů o lásce a stadiich klidu
k meditaci lidství
a vesmirnemu vnímání celku

Na břehu struny
prosí duše
ať země a ženy neplaci
ekologicka stopa na nebi
a plasty na zemi kam se podivas

Touha po neukojitelnem uhaseni vjemu
mir v srdci a sila pocitku
tvorici podmět směrem k vědomí básně
jak se zhmotnuji ve versi
a sepot pluje kolem
ptackove ve vetvich
vše bude v pořádku
povídá zpevne

Ticho
a v něm sny o souostrovi a oceanu
vize shledani s velkým bratrem
a tuzba byt napomocen při léčbě planety
závislostí a neduh člověka

umeni poezie hudba pravda katarzi
žízeň vasen láska nekonecno
objevne svůdné a vilne
utisene dojemne hrajici

Pro Vás a vaše azurove duhovky hvězd
nebe je v odstinech šedé
ale srdce září jako drahokam směrem k nebi
na zemi koupane v litosti a utrpeni
v moři bolesti a pene z paměti smrti

vykoupeni unavou po životě
vstupujeme na druhý břeh
po tisíce jako poprvé
a pbjevujeme horizont
Tebe v tvorivem já života

V jedné hodině
rodí se síly pocitku
tvořící jednu jedinou Skutečnost

a tisíc jich pohasina ve hvězdách má milá
slova se spojují v moznostech prostoru
a čas mne uviji mezi mlčení

Ptacci zpívají o jaru
a zpěvák dýchá o čase
hudba je dechem v běhu
lásky

Poezie stavbou
na konecnosti zivota
vyslovenim ve válce
o hlas jednoty srdce

Filosofie naslouchá
a ty se učíš z přírody
o moudrosti květů
o strachu z probuzení

O snech se učíš o svobodě a pramenech duše klicicich tam hluboko v záplavách tebe sama

V zrcadle pocitku
reflexe
Zastav se na vteřinu
Zavři oči

horeni
vlhká víčka
spánek vědomí

paluba neprobuzenych jmen
nekonciciho proudu jedne a tentyz básně vědomí
autora skukptury bez konce

V tom tkvi síla pocitku
biocentricke ložisko vesmiru
Stvořit a nechat žít

Svobodo lasko životě
Autor Happyyz, 03.04.2019
Přečteno 279x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí