Slova

Slova

 

Tichými hlasy znějí slova
proletí myslí jak oblaka
jak mlžné páry na nebi
myšlenky hlavou putují

Písmena do slov vetkaná
jsou jak notová osnova
podle ní hlas svůj naladíš
dechem ta slova oživíš

Někdy tvá řeč je laskavá
se slovy si jen pohrává
jindy jak buben slova znějí
bubínky v uších se chvějí

Naladit se a slyšet tóny
pak uslyšíš vše za slovy
někdy tě slova pohladí
jindy, jak ostří zraňují

Umění naladit svá slova
je jako báseň veršovat
jak jinak zní třeba .. ach!
a jak krásně zní .. áách

Zkusme svá slova naladit
druhého jimi pohladit…

Autor vlnka, 22.04.2019
Přečteno 286x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, Frr, šerý, BaZiNgA
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí