Pomněnky

Pomněnky

Dvě kapky padají do oceánu,
hlubokého a tmavého.
Na dně jiskra světlá
čekající na ty dvě krásně modré kapky stále hloubš se propadající.

Jejich cestu zastavuje
dlaň z dechu vystavěná.
Snaží se protéct mezi prsty, uniknout dále do hlubin,
jsou ale jak ocelovou kobkou chráněny.

Spletitá změť pomněnek na bílé louce kvete,
do stran a do výšky.
Rozpíná se, sílí, z něžných kvítek kořeny statných stromů do nebe sahajících se stávají.
Autor v mysli zatoulaná, 01.04.2020
Přečteno 252x
Tipy 3
Poslední tipující: Marten, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí