Tajemství

Tajemství

Anotace: Proč nemůžu překročit ten práh, proč?

Celá lidská pokolení jsou obklopena tajemstvím.

Mnohý ho chce pochopit a jít si přitom za štěstím.

Hodně lidských velikánů bylo těsně před prahem.

Zjistili však, že překročit ho, je největším balvanem.

 

V dávnověku kouzelníci křepčívali před skalou.

Co je vedlo k tomu kroku, to je dodnes záhadou.

Zdá se ti to naivní a dětské, ale jim splnilo to cíl.

Oni byli trochu dál, to bys těžko uvěřil.

                

A co naši kouzelníci, je jich tu čím dál tím víc.

Efekty jsou hodně dobré, ale víra, pouhé nic.

Hodně lidí však věří stejně, že jim mohou něco dát.

Do kapsy to zcela jistě není, a kam jinam, musíš se jen pousmát.

 

Pak však třeba Galileo, ten pohyboval vesmírem.

Věřil, dřel, studoval a myslel si, že on ví že…

Tajemství jsem pochopil a vám všem ho objasním.

Měl však spoustu oponentů, a tak trošku obrátil.

 

Dál však lidstvo čekalo, že rakety jim napoví,

proč na světě jsou a kdo je možná navždy někdy odstraní.

My věřili jsme v UFO, to byla bomba, ty to víš.

Ale teď vzpomínej jen tiše... a určitě už pochopíš.

 

Že Tajemství, proč na světě jsem a co bych tu měl vykonat.

Pro odpor těch nejmocnějších, prostě nejde překonat.

Samozřejmě, že v mnoha věcech, pokrok spěje dopředu.

Ale proč nemůžu překročit ten práh, proč? Z jakého důvodu?

 

A tak tajemství, jak vzdaluje se v dálce, ty si můžeš jen něco přát.

Chtěl bys vrátit ho zpět, hloubat a podstatu věcí umět znát.

A proto i dnes spousta lidí se vrhá denně do práce.

Bádat pořád do úmoru a neužít si legrace.

 

Jsou to prostě podivíni, to si slyšel už mnohokrát.

Neznají tebe, neznají disco a s láskou neumí si hrát.

Mají však něco, co ty neznáš, je to pocit úchvatu.

Že se přiblížili k svému cíli na cestě, z níž už není návratu!!!!

Autor Lidumil, 29.04.2020
Přečteno 288x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, praetorian, Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zacal si pekne, ale postupne jakoby se rym a rytmus prerazil nekde na Taxisu. ale tip za snahu.

29.04.2020 16:38:14 | praetorian

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí