ZRANĚNÝ

ZRANĚNÝ

Anotace: Už spadl do hnoje.


Do šatů pohřebních převlékám se
Už nevěřím světlu
Převlečená tma
Odtajněná hra
Na to co už bylo
Na to co tu zbylo
Svět odvlečený do hrobu masového
Tam jen ledabyle do zátylku zastřeleno
Všude jasná krev
Stojím tu a koukám na to vše

Mlčím mlčením strašlivým
Nic nepovím
Rozkaz zněl
Ticho mlčící
Dotýkám se těch těl
Je jich tu dosti
Žijí a mlčí smrtí
Jsou jen figurky na šachovnici
Ani král ni jezdec jen pěšec
Zvedám se a zas padám

Do bláta nebo do těl od vrhnutých
Slyším steny neslyším smích
Odvlečený do síně strachu
Do komory poblouznění
Pokoj plný úzkosti
Na zemi střepy neštěstí
Vlečen po té zemi zkrvavený
Rozervaný hledám klidnou zemi
Hledám sebe vedle tebe kde jsi
Už možná i usmířený s daným osudem

Hlavu ponořenou pod hladinou
Smutku zlosti pokoření
Nikdo nevěří
Všichni jsou tak daleko
A přeci tak utlumeni
Neslyším slova jen výkřiky
Skládám tu zkoušku z nicoty
Uspěl jsem přijatý ihned
Skolen pohledem zběsilým
Rozcupován na kousky

Podepsán písmem neviditelným

Tvář posetá vráskou odloučení
Sedím ležím běžím už propuštěn
Chlad ve dne hrozné pusto
Proč jsem tak potemněle prázdný
Barevný od sazí kamen zapomnění
Sdílím tu ten svět
Počítám své věty vyřčené
Zanikám pomalu ale trvale
Vidíte mně
Jsem ještě zde
Nezavírej dveře
Zavři hloupost zakopej hluboko
Stejně ji jednou někdo vykope
Začne šířit pitomost
V srdcích zlovolnost
Tak už dost
Nevolám o pomoc nikdo neuslyší
Zaslechne zacpe uši
Pusto v tom těle odděleném
Konec podle čeká na finále


Autor triceps, 05.10.2020
Přečteno 194x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí