KLEC

KLEC

Anotace: Urputný ve své pomíjivosti.

Zvu se názvem
Hřmotné saze
Je mi draze
Rozezlen a uspořádán němě
Kdo je ve mně
A co tam chce
Snění znění mění klení
Vytahuji z nebe pouze tebe
Sebe vidím na konci vidění
Blouznění ve snu

Ústa zalepena
Hlína padá zas a znova
Mávnutí křídel kolibříka
Hmit oka
Zapáchající stoka
Je tam tma
Nevlídně a vlhce
Temnota prohlíží se v kapce krve
Kroky které jsou jen zdáním pohybu
Odliv odhaluje
Příliv zahálí
Jen máchnutím mečem ocelovým
Něco tu kape
Vzdálenost se vleče

Je tu poušť
Ucouraná zrnky pokryta
Zmáčkne spoušť?
Ne to bylo laciné
Kýčovité nevinné
Rajský plyn se rozplyne
Risk jako možný zisk
Stisk ruky bez odlesků
Pln zlosti nebo stesků
Jen tlesknu zmizím v moři lesku
Kdo kuje pikle
Proč ta loď už nevypluje
Stojí v čáře ponoru
Do plachet dýchl vítr vichr lehce spichl

Cítím jak přemýšlíš
Nesníš už běžné sny
Jen příběhy
Bolestné výjevy
Procesí lidí nic nevidoucích
Je to má loď
Náhle ta slova řekl
Bez pohnutí úst
Skrytý na konci ulice
V zapadlé uličce je tam
To tělo co něco říci chtělo
Ale už nic nepoví
Oči otevřené kalné mrtvé již

Uslyšíš trávu krávu jíst
Započneš otázku odpovědí
Sneseš slepici skrze vejce
Špinavé sklo neprůhledné
Zející tmou odlesky v temné tmě pobledlé
Nevzdávej to řekl pak seskočil ze židle
Unášen vášní tančí tance již vyřknuté
Roste tu něco
Rozpitvané gesto
Hranice nemožného
Spadla brada
Zachmuřené obočí
Roztoči se netočí
Zrada upatlaná
Poslední cesta z města
Vítězství nepokrytě hybridní
Zní jako pověst
Mlží truchlí
Strach se schoulil do klubíčka

 

 

 

Autor triceps, 09.10.2020
Přečteno 137x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí