GRANÁTOMET

GRANÁTOMET

Anotace: Zazněl naposled včera.

Létám v poločase.
Rozpadu nálad, svítí
hvězda než to nevzdá.
Tma pojistí si pravost
úsudku. Trhni hlavou,
vytoč jako vývrtku.

Krk jako nálevna.
Unikl jsem, pole
plné smradlavých
nálad, uzavřených
do těl, už dávno padlých.

Zorné pole už dávno
dané role. Proč spíš
nač bdíš, rozbij ten klid.
Nastal právě teď a v tuto
zasranou chvíli. Nesdílí tvé
sny ukradené z krabičky, tak
vznosné.

Proč utíkáš, stále není
kam. Vše je pryč, zabalené
poslané na adresy, bez určení.
Drahocenné chvíle pro koho
určitě ne pro tebe, pro toho
jež má opravdový sen. Skočím
s granátem v ruce, bez pojistky.
Dopadl s výbuchem, tělo roztrhané
bdělé do smrti v celofánu domnělém.

Stojím tu jako noční můra, šnůra scén
už tisíckrát odehraných. Scénář samé
kecy, dané v kleci. Marním čas, znaven,
zdolán, utaven. Do zimních krás, do hoven
smradlavých. Uťaté končetiny, trup bez
svých krás, ztratil jas pokřivený zrůdnostmi.
Lidské kosti, svalstvo, potažené cévy žíly.
Do mozku nataženy, zmáčkni kurva už ten vypínač.

 

 

Autor triceps, 22.11.2020
Přečteno 125x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí