Sfinga (otázka druhá)

Sfinga (otázka druhá)

v lymfách všech žil, v míze všech stromů
pulsuje, protéká, cedí
s příznaky nebo bez syptomů
do očí bijící šedi

v dodatcích a též mezi řádky
zasévá, sklízí démanty sněti
blíže než blízko, beze zkratky
v stoickém klidu s napětím tětiv

mnohem víc dále než daleko
bez jakékoli předpovědi
s věštkyní ukryté pod dekou
houmlesák, který všechno zdědil

výřečně uniká ze spárů
lopotně topí se na lžíci
stejně tak nově i postaru
páskové, potápky, gejblíci

v ulicích vesnic a městysů
pod jehlou v kupce sena
u moře a skalních převisů
na střechách, zdech i stěnách

žaluje, škudlí a zamyká
vychází, stoupá a strádá
obcuje, zevluje, polyká
smiřuje, přežívá, padá

na vlastním písečku o holi
s vlastními zdroji v jiné měně
všeho je dost málo, ačkoli
všeho je přespříliš, přirozeně

ve vodě planoucí pochodeň
řetězec, DNA, genom
zrození s úmrtím zároveň
přítel a nepřítel v jednom
Autor intuista, 18.12.2020
Přečteno 169x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, ARNOKULT, mkinka, enigman
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

výřeční se často rádi vymlouvají...

18.12.2020 19:56:09 | enigman

výřeční se často rádi vymlouvají...

18.12.2020 19:56:09 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí