Ať příští dny jsou méně temnější.

Ať příští dny jsou méně temnější.

Anotace: Ze sbírky Raketa letí 2020. Báseň napsaná na přelomu nastávajícího roku.

Ať příští dny jsou méně temnější.
City vlivnější.

Slova pružnější.
Představy krásnější.

Ať Satan neděsí nás za vrátky
a mají smysl ještě pohádky.

A svět netahá za vlásky.
Já vím, že nemám přání skromná.

Ať každá máma je šťastná
a nemá slzy, co bolí
a nezkouší nelásku od okolí.

Jsem uprchlice ze své duše,
co utekla do nejbližší skrýše.

Ať se všem milým čtenářům dobře vede.
Má cesta je klikatá i prudce jede.

Možná má i svoji vlastní řeč.
Zpívá a mňouká a má svůj dialekt.
Autor mkinka, 01.01.2021
Přečteno 140x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Amonasr, Iva Husárková, Dejvis, Psavec, Z nitra, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobré:*

01.01.2021 21:24:05 | Dejvis

Děkuji.

01.01.2021 23:46:55 | mkinka

Jsi mistr slova, do básně tvé se moudrost schová :o)

01.01.2021 11:32:32 | Z nitra

O děkuji! Za krásná slova úsměv maluji.

01.01.2021 11:54:44 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí