Sonet

Sonet

 

Snad plachý význam přivanulý z ticha

a odstín vjemu vykreslený sněním

je inspirace. Okamžikem dýchá

svou nehmotností. Dotek slov ji mění.

 

A kapky perel posbíraných ránem,

ty tóny rosy rozeseté v duši,

se pojí v teze. Znějí vším i málem -

tím něčím, k čemu nejsme doufám hluší,

 

když prostou snahou zachytit to dění

se vazbou verše opíjíme. Opět

jsme blouznivci jen egem pomýlení?

Jsme básníci? Snad něco dobré pro svět?

 

Vždyť jednou kdesi posoudí nás jiní

a z přehmatů nás budou možná vinit.

 

Autor Alegra, 24.01.2021
Přečteno 150x
Tipy 17
Poslední tipující: Emily Říhová, jitoush, Donne, Guldrun, Amonasr, šerý, Dreamy, Psavec, Iva Husárková, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

.....verše vědoucí a vedoucí k zamyšlení.....Ji.

25.01.2021 20:06:16 | jitoush

Pěkné verše.

25.01.2021 12:43:28 | Donne

Moc hezké...:)

24.01.2021 17:11:32 | Dreamy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí