Někdy.

Někdy.

Anotace: Ze sbírky Odraz světla v temnotě 2021.

Někdy je ráj.
Jindy háj.

Koloběh dějů.
Zvláštních směrů.

Hlava na maděru.
Tělo na třísky.

Není čas na bolístky.
Život si zahrává.
Pravá, levá.

Jsi tvář němá.
Skoro bez oběda.

Chuť předběhla.
Život se nedá dát do prádla.

A žít ho znova?
Opravit části těla?

Čekáme na večernici.
Dá hřejivou lžíci?

Ty!
Mlč a zahoď ten nůž!

Už! Už! Už!
Bláboly strč pod židli,
ať se tam zabydlí.

Jsem Tvé já.
Podvědomí.

Co nemlčí a mluví.
Utíkej lidi přemlouvat,
že každý se má mít rád
a ne na sebe nadávat.

Rozumíš?
Nesmíš se zdržovat!
Nauč se milovat!

Svoji nedokonalost!
Svoji neúplnost!

Nebuď sobě divný host!
Jsi radost!
Autor mkinka, 29.03.2021
Přečteno 221x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, Amonasr, Dávid, šerý, Frr, Psavec, WWW, Básník Karel
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Perfektná jazda od prvého slova po posledný výkričník :)

29.03.2021 15:43:27 | Dávid

Děkuji moc za napsání a přeji hezký den. A vše dobré. Ráda slyším chválu.

29.03.2021 16:00:46 | mkinka

mkinko Tvá báseň prokvítá pomněnkami voňavých proseb...ST* :-D*

29.03.2021 13:47:01 | Frr

Děkuji a přeji hezký den.

29.03.2021 13:55:21 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí