Ó, krutý světe!

Ó, krutý světe!

Mrakodrapy tíhy tvé škrábou oblohu,

lišky nevidí na vrátka svých brlohů.

Sešity trhají blány, co Amazonií se zelenají,

mozky vzpurných myslí, že něco více znamenají.

Pihy z tváří opisují ladné tahy,

dálky blíží se před naše prahy,

děti zkouší učiti se nová slova,

rodiče v přítmí sbírají je po nich znova,

kdy to skončí, slzy rozčeří čas,

aby nebylo pozdě, víra drží nás.

Autor Caliéry, 17.02.2023
Přečteno 182x
Tipy 14
Poslední tipující: mkinka, Fialový metal, jenommarie, Sonador, Iva Husárková, šerý, Kan, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, víra drží nás.

18.02.2023 22:22:11 | mkinka

Ať víra drží nás *:)

18.02.2023 11:45:13 | jenommarie

Zaujala tématem a provedním. Líbí se mi*

17.02.2023 22:53:22 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí