A ani v lásce nejsme celí

A ani v lásce nejsme celí

Jsme celí snad jen v dětské dlani
A v srdci ještě místo pro pár bot
Protančených nocí zítřka
A zvlhlých ranní křehkou láskou
K světu sotva prohnilému krásou
Oděni do mlžné skývy chleba
Lámajíce den

Oživlý květ zelení nezavoní
Jen životem
Po míze slzí odevzdaných bojů
Tlukoucí srdce červeň roní
A zavírá se jako květ
I ve svém otevření

A bílé tělo v rozkvétání
Již samo sebou neosamí
Neopadá v náruč každý den
Své plátky nerozsévá do nebe
Těch dávno odloučených stonků

A ani v lásce nejsme celí víc
Než křísne den svým mžikem
Autor Ophelia81, 07.08.2023
Přečteno 151x
Tipy 15
Poslední tipující: Anfádis, Jan Kacíř, Jiří I.Zahradník, šerý, Psavec, RadekČ, IronDodo, zde.neck, Kaňka, BArBArKO, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné vrstvení poezie.* Klady v protiklady a opačně. Ano. I to život!

07.08.2023 14:05:58 | šerý

Přesně tak... Moc děkuji za Vaše čtení... *

07.08.2023 15:57:39 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí