O bílé hodině

O bílé hodině

O bílé hodině svléknu se neslyšně
Šepot padající kůže zbystří pouze hadi
A ještě u nohou jich dásně zpola vytesané
zazpívají: Nepatříš mi
(v skomírající ozvěně)
Až otřese se půda
(hemžením drobotiny)
Nepatřím si...
Jako by krev v krvi zakládala souznění!
Vždyť bez nohou jsme blíže k zemi
Krev není dech a kosti nejsou člověk
A přece...
Až na dřeň do běla mě omývají čísi slzy
(žal vždy se dovolává luny -
Queen of drama)
Že neslyšíš tikot
Běh nezastaví
Odpočítávání začalo již včera po poledni
To bylo právě před čtyřiceti lety
V nevinné sinalosti radostného otvírání
(tušit lze i za zavřenými dveřmi)

Prodávali ostří
Prý když ho vnoříš v člověka
Na střence vyplivneš lásku
Je to jen stará pověst
Ale o bílé hodině ráda kupuji krvavé
Autor Ophelia81, 10.08.2023
Přečteno 155x
Tipy 15
Poslední tipující: Kaňka, Jiří I.Zahradník, šerý, mkinka, IkkarisKa, Jan Kacíř, Psavec, Žluťák, RadekČ, Anfádis
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No teda. Smekám.Byl jsem úplně pohlcen.

13.08.2023 09:26:19 | Jiří I.Zahradník

Takový účinek básně mě těší, moc děkuji :-)

13.08.2023 09:28:57 | Ophelia81

Úžasná.

10.08.2023 13:31:07 | Jan Kacíř

Moc děkuji, jsem ráda, že si taková báseň také našla čtenáře... *

10.08.2023 17:55:27 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí