Z vody na plameny

Z vody na plameny

Promrhaný čas
jen ticho a mráz
a vločky v ovzduší
vůbec nic netuší,
že vůbec jsou
a do čeho jdou.

V teplu pak při zemi
padnou na kameny
spojí se s jinými
vytvoří skupiny
a táhnou spolu
dolinou dolů.

Vniknou do potoků
v podlesním soutoku
a spolu svorně
tiše, pokojně
plují si bez zábran
do různých světa stran.

Z potoků řeky
co jsou tu věky
z řek do moří
jako úhoři
kde v denním žáru
změní se v páru.

Stoupají k oblakům
ustrnou ve vaku
proletí zeměmi
padnou zas na zemi
vsáknou se do ní
stejně jak v loni.

Život je podobný
máme jen málo dní
projdeme spojeni
zážitky z kalení
po smrti z planeme
do nebes vlétneme.

...a znovuzrození
možná tu na zemi
možná, že jinde zas
kde běží jinak čas
koloběh proměny
z vody na plameny.

Autor Ďábel sám, 26.01.2024
Přečteno 76x
Tipy 15
Poslední tipující: IronDodo, Anfádis, martinaV, Iva Husárková, Marťas9, Psavec, mkinka, BArBArKO, o3_gambit
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Obdivují vykreslení řádků.metafory.

26.01.2024 09:46:40 | mkinka

díky

26.01.2024 13:18:15 | Ďábel sám

Rádo se stalo.

29.01.2024 11:31:15 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí