Zrání

Zrání

Anotace: Všechno má svůj čas a pravidla v ráji svůj řád.

 

                                                    Z R Á N Í

                                              Tvé milé vnady

                                            v tričku ustrojené.

                                           Rozkvetlé to sady 

                                         pro ovoce zaslíbené.

                                      Kdo rád je bude česat?

                                  Kdo jednou okusí to ovoce?

                                        Bude toho hoden?

                                   Po noci, po týdnu, po roce?

                             Kéž zvolí postup s citem, pomalý,

                            než utrhne to ovoce a závoj odhalí.

                           Však nejenom co pod závojem tuší,

                          vždyť hlavně uvnitř krásné srdce buší.

                       Až odváží se, objevit tajemství to skryté,

                      ať dosti zralý je, nejenom hezky pohladit.

               Svoji zralost nechť sobě podrží k té kráse nabyté

                      a s tebou životem dokáže, neochvějně jít.

   

Autor Kmet, 10.05.2024
Přečteno 32x
Tipy 6
Poslední tipující: Žluťák, zase já, Psavec, Tomcat, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Námět i napsání je skvělé

10.05.2024 14:07:44 | Admirál

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí