Hořké díky Habsburkům

Hořké díky Habsburkům

Anotace: Ze sbírky: "Pro Český Národ"

Sbírka: Pro Český Národ

Hořké díky Habsburkům


Sebrali nám zemi,
toho roku 1620,
a tvrdě zatočili s těmi,
co nechtěli hlavu odvracet,
od své vlasti.

Jen o sebe se zajímali,
český lid, byl jim volný.

Nadáváme, muži, nadáváme!

***

Pak vymřeli po meči,
a byla to žena z jejich rodu,
které tento stav nesvědčil,
která dala opět naději národu,
na lepší žití.

Marie Terezie, jméno té,
kvůli níž hořce jim děkujem.

Děkujeme, ženo, děkujeme!

 

 

Autor Miro Sparkus, 20.07.2012
Přečteno 695x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí