Vodíková bomba

Vodíková bomba

Anotace: předposlední z mé sbírky Stíny a naděje

Purpurový kotouč ve zlatém prstenci
se zdvihl v hrůzné kráse nad obzorem
planeta Saturn zahanbena zrudla
v den, kdy zhaslo slunce
hořící hvězda vysála moře do dna
podzemní božstva -Kabyrové
se vynořila z hlubin
a Moloch Všezžírající
rozpřáhl bezpočet paží
ohnivého dechu
velekněží v řízách barvy krve
zpívali Haleluja
v den, kdy Země
byla po sté znásilněna
a Kartágo padlo,
sestoupil z nebe
Baal Zebub, Bůh zkázy
a stal se člověkem
ve jménu šílenství
ničení a moci
Autor Dolma, 11.08.2016
Přečteno 425x
Tipy 1
Poslední tipující: Klára Němcová
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí