BÍLÁ HORA

BÍLÁ HORA

Anotace: -------------

Krásné časy Rudolfínské,
útulek básníků,umělců a vědců.
Katolíci v opojení rýnském
vzhlíží k Římu a modlí se k světcům.

A svatá říše Římská,
české bratry ztříská.


Blahobyt v lhostejnosti
uspával
a politické obratnosti
nahrával.

Domácí kroj ustoupil,
nákladným módám,
cizák tiše vstoupil
a dal vale českým ódám.


Starost o zítřek se topil
v zábavách a bitkách,
katolík se činu chopil,
vyznal se Bohu a vyznal se i bitkách.



Český jazyk vytříbený,
všemu lidu zaslíbený,
jadrný a ryzí,
do exilu mizí.

Ani Adam Veleslavín
nezabrání úpadku,
Bílá hora, kravín,
kopne všechny do zadku.


Katolík a Germán, konfiskuje
českou zem,
český národ likviduje,

Konijášský sen.



Autor Akyš, 15.12.2016
Přečteno 558x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Iva Husárková, Bánší
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí