Z vyšší moci 2

Z vyšší moci 2

Anotace: pokračování

 

Zůstaň, lide chudý duchem,

moudrosti třeba ti není,

nasytit se můžeš vzduchem,

pak nebudem v ohrožení.

 

Ten lid na duchu chudý,

vkládají jemu za vše vinu,

o svědomí jim káží bludy,

svědomí neznamená vždy vinu.

 

Potlačováni jsou na duchu,

potlačováni jsou, až to bolí,

potlačováním brání v rozpuku,

potlačováni jsou těžkou holí.

 

„My, mešním vínem posilněni,

kážem, pracuj do umdlení,

když budete podrobeni,

možná dáme rozhřešení.“

 

Jsou to soudci samozvaní,

jež pod rouškou rubáše,

chamtivost jim nezabrání,

mnoho zla tím napáše.

 

Až lože smrtelné jim velí,

do umírání se jim nechce,

rozhřešení potom čelí,

umírá se jim velmi těžce.

 

 inkvizice 2

Autor banan, 21.01.2017
Přečteno 620x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Anagstrema, Fany
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi krásné. Jsem to pitvala, jestli někde není schovaný alespoň kousek erotiky, ale fakt jsem na suchu... šak vona mi trocha odříkání neuškodí a patří jim to (těm samozvaným). :-))

22.01.2017 11:23:44 | Iva Husárková

:-(, alespoň, že tak :-)!

21.01.2017 06:52:41 | Fany

krásně napsané, jen mám obavu že svědomí jim nic neříká :-)

21.01.2017 06:27:49 | klaun

To je pravda. Je to znát na jejich současných požadavcích.

21.01.2017 06:59:20 | banan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí