Zázrak

Zázrak

Anotace: V lednu 2008 začínly události předcházející válce v Iráku a honbě na Sadáma. První byl atentát na hotel autem plným výbušnin... na paměť obětí, které netušily jakého svinstva se stanou oběťmi... »wedle_vazy« byl můj virtuální přítel, spoluautor a učitel.

***


Přines jsem ženě černé poupě
Jen tak – fakt - nic jsem neproved
Do vázy vodu, do vázy květ
na stolek postavil
a šel jsem psát

              Bylo čtvrt na devět

V deset hodin jsem (asi, snad)
na poupě se šel podívat
jenomže květ mi zatím zvad
nepomyslil jsem na Baghdád

             Bádám, co kytce schází

Na stole leží wedle vazy
složené noviny a v nich

sedmdesátdva mrtvých...

-------------------

A květ - co s ním
do vody hodit aspirin
seříznout stonek skalpelem
k obrázku rodičů, vnučky a syna
vázu na polici dát

Snad prospěje to i ono
a atmosféra jiná
ať stane se, co má se stát
(Udělal jsem, co moh‘ jsem udělat,
půlnoc je za sklem, tak jdu spát )

           a když mne ráno  slunce budí
           z vázy zdraví květ tmavorudý 

Autor aravara, 04.04.2020
Přečteno 307x
Tipy 13
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Iva Husárková, Amonasr, Malá mořská víla, jenommarie, Marten, o3_gambit
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezky a s citem napsaná,na počest báseň. Ano,vždy to odnesou nevinní.

04.04.2020 12:28:50 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí