Odpuštění

Odpuštění

Odpuštění

Hledáme viníka, hledáme ďábla
v rudém horku studu
rozhazujeme kolem štědře hrsti viny
tisíc máme v tu chvíli prstů
tisíc kostlivých ukazováků

Kňučíme navykle táhlé miserere
cestou pokání lezeme po kolenou
rozdírajíc si maso jedovatým hložím
bičujeme se ocelovým bičem
a ve tmě doufáme ve světlo odpuštění

Plijeme z úst mátohy zbytečnosti
nevěděl jsem, netušil, lituji
nikdy nic nezkonejší vědomou vinu
jen my sami jsme si soudci
osleplými, s rukama svázanýma

Hledáme viníka, hledáme ďábla
však všechny špičaté kosti obvinění
vrazí se nakonec do našeho srdce a duše
protože jen v nás je ďábel a vina
a odpuštění…?

Kuropění nekonečné noci
Autor Lucifugus Incanus, 15.02.2008
Přečteno 458x
Tipy 9
Poslední tipující: Koskenkorva, Romana Šamanka Ladyloba, Bloodmoon, fuu, Charibeja
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Báseň, která mě hodně oslovila. Velmi pravdivá.

15.02.2008 17:24:00 | Charibeja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí