Sny o lítání

Sny o lítání

Anotace: Expresionisticko-surrealistický výlev machistické násilnosti.

Hiedeggerův klaun udeřil palicí do visící železnice
a roztříštil katedrálu ze skla
zhasla všechna xenonová světla
havran usedl na oltář z betonu

Napřímil jsem mramorovou desku
a vyrazil ke hvězdám
Zatínal spáry do ocelových towers
a jedny hvězdy nechal pod sebou

Padající klavíry přenechme yesterday
Pinky už rozbořil svou zeď
A já bezelstně stojím za tebou
tvé oči mě zrcadlem rentgenují

V ruce hand mou svíráš
a skleněným střepem mi řežeš křídla
Ty netušíš
že i bez nich můžu lítat?

Papírovým letadlem prolítnem noční alejí
Vyhrabeš dead Máchu a já mu vtisknu polibek
roztrháš dopis, co mu leží na prsou
Já jsem had a ty chiméra co mě nese

Pak půjdeme se vysmát šaškům
co mají v rukou opratě loutek
a ze Žižkovské věže přehlédneme bez zájmu
celou Prahu

Dopravu zauzlujem
neodejdeme z města
Šňupni si antrax, ať můžem dál!
Bílá vrána – black swan

Založíme i svůj skautský oddíl
Kids of shadows
Jen tak v rámci užitečného trávení volného času
vystavíme mršinu otce vlasti

Proč ne i to je dobrá bojovka

Jako kometa za sebou táhnu
střepy zrcadla a slzy matek
Jsem tak nekonečně volný
pojď se mnou trhat televizní antény

Edison rozdává dětem střepy žárovek
a tepny už jsou napnuté k prasknutí
stejně jako blána noci
Tak bubnuj!

Podřežeme tvýho psa
a na špičku Apolla jeho hlavu narazíme
Kryptami chrámu otřásl vlak
a pára vyrazila z prázdných očnic Kristových

Rozervi dálnici podélně!
Razor tvých dlaní mi masíruje oči
Jediná japonská věc co uznávám je katana
Opláchni v krvi pot a špínu města

Pozři na pierota
ďábelského mima co předstírá tvou death
Klekni a pomodli se
než ti to udělá zezadu

Vykastruj Boha
a jeho krví posvěť se jméno tvé
Zapal palmu
nech její popel napadat do sladké vody

Kličkujme bublinkami coca-coly
Mořský had nám okusuje palce
a pod hladinou je tak krásně ticho
Hoří ti oči, zmítej se v euforii!

Vyrvi město ze země!
Vrhni ho k nebi!

Vidíš?
Už se ti ztrácí mezi hvězdami
je tak malé a zůstali jsme tady spolu
sami…
Autor BaD, 09.12.2008
Přečteno 448x
Tipy 4
Poslední tipující: tukiy, enigman, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí