Vždy...

Vždy...

když jsem dočetl
Malého vraha
jsem šel až k oknu
a díval se skrze
dvojité sklo
na žlutou zastávku
plnou plahočících se
eliptických
stínů
(A pak jsem si schoval
sušenku s čokoládovou polevou
do skrýše stolku olepeného
tapetou s imitací
dřeva

To si ale člověk jenom
namlouvá
v tý svý dětský hlavě
že dýchá
skrze plátky harmoniky
že je zasypaný v
lavině kamení
že přiletí černý pták
a rozklove peřiňák
ve kterém je právě
schovaný
To si jen dítě
namlouvá /.../

Zhasl jsem
O každý stín
se rozbíjel můj pohled
o každý šramot
se rozbíjel můj
vor

Rozsvítil jsem
a přečetl si
Kostlivce
Bylo mi hned o kus
líp!

***
Autor JirkaS, 19.02.2009
Přečteno 478x
Tipy 19
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Triffid Kolbe, Holis, Kyselinka, 6thSun, recht, Jana M., HarryHH, Kapka, NikitaNikaT., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úplně mě to hodilo do jiné dimenze. Moc pěkné počtení. ST

19.02.2009 17:31:00 | Jana M.

... bu, ... bu , ... bu ... *

19.02.2009 17:22:00 | HarryHH

... tak to věřím, :o)

19.02.2009 15:20:00 | NikitaNikaT.

dobře vypěstěné fobie z dětství se mají včas množit.
:-))

19.02.2009 15:13:00 | Marfuša

... a já jsem si přečetl Tebe ... a hned je mi o kus hůř ...

19.02.2009 14:44:00 | JardaCH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí