Temné

Temné

Temné na svou oběť, stvůrné pohledy teď vrhaj,
neunikneš jejich pařátům, ty i naši realitu trhaj.

V netouze se ztratili a přišli o svá okázalá bytí,
hledajíce v lesích znamení, za vlčího vytí.

Co bylo dřív než přišel stín, to dnes už dávno není,
teď strach se vkrádá do spánku, zmizel nám pocit probuzení.

Ze tmy kolem přicházejí, chtějí ničit, zabít, cítit krev, je Černí Páni pohánějí, v temnotě očí se jim zračí hněv.

Bez náznaků slov, varování, stopují kořist zvířecími pudy,neznají soucit, slitování, po smrti chuť jim bije v hrudi.

Zapomněli jak chutná vítr, při temné cestě, při toulkách,v pavoučí sítě zapletli se, trpíce nekonečně v mukách.

Nezemřou ani nežijí, přežívají dík nezměrné touze,
po konci svého utrpení, hledajíc svobodu svou pouze.

Hledáš-li smysl, porozumění, v zemi mrtvých není žádné,
kde by den být měl, je šeroprázdno, královna noc zde všemu vládne.

Ve stínu hory, v šumných lesích, den vytratil se do noci,tam zbyli ti, co kdysi snili a s nimi smrt a pavouci..
Autor nipi, 21.12.2009
Přečteno 452x
Tipy 2
Poslední tipující: susana načeva, E.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tenhle druh rýmů (aa bb cc..) chce pevnější formu a kratší verše - takhle to působí hodně těžkopádně, špatně se to čte, než čtenář dojde na konce verše, už si nepamatuje s čím se vlastně rýmuje - kratší a údernější verše by tomu prospěly - a nebo by se ani nemusely rýmovat, taky řešení :o)

05.01.2010 23:53:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí