Hádova služebnice

Hádova služebnice

„HÁDOVA SLUŽEBNICE“
Údolím stínů kdosi tiše kráčí,
Nejistým krokem za sebou cosi vláčí.
Postava vyzáblá,smrdutý dech,
Ten koho potká má prostě pech.
*
Za každým krokem břinčivý zvuk,
Tou kosou smrtící dělá odporný hluk.
Z vyhaslých očí jí jen zlo kouká,
Ví kdy má zatít-ona není hloupá.
*
Až dohoří někomu životní svíce,
Až vychladnou jeho červené líce
A vzduchem už nejdou mu naplnit plíce,
Je čas-přichází Hádova služebnice.
*
Na řeku Acheron s tebou tedˇ kráčí,
Tvé mrtvé tělo za sebou vláčí.
Podivný opar z té řeky stoupá,
Na řece převozník v lodi se houpá.
*
Smrt kráčí ke břehu,Charón se blíží,
Smrdutý puch se kolem plíží.
Ohyzdná smrtka tělo mu předala,
Na cestu zpět se opět vydala.
*
Ve starých kronikách najdeš
Pravdu svatou,
Pro převozníka měj vždy minci zlatou.
Jinak tě stihne ukrutný trest,
Sto let budeš bloudit,než tě
Charón zas bude chtít svézt.
Autor kokyno, 29.01.2010
Přečteno 429x
Tipy 10
Poslední tipující: tato22, Jiří I.Zahradník, Charibeja, susana načeva, Pevya, Květka Š., Skalsky Pavel
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smrtku potkat není radno,
je mi z toho trochu chladno.

ST:)

29.01.2010 20:47:00 | Jean89

Brr :-) Líbí.

29.01.2010 11:19:00 | Pevya

St,fakt umíš...

29.01.2010 10:34:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí