Jed

Jed

Plíží se tmou jedovatý had,
svíjí se v přítmí jako kolovrat,
jež skřípe v komoře pod pláštěm rzi,
zuby se tříští jak z mosazi...

Jen jedenkrát spatřil jsem v prachu,
cestičku tenkou - jak z nachu,
však byla patrná, jak viděl jsem prve,
snad že ji lemovaly kapky mé krve.

A tehdy jsem ucítil jak svět se mi drtí,
pod údery mocné opojné smrti.
Tak pod hvězdami s východem slunce barvy medu,
poznal jsem tu nesmírnou moc hadího jedu.
Autor Eleonore, 01.02.2010
Přečteno 502x
Tipy 8
Poslední tipující: Sarwen, wendy.poezie, ilona, Cervenej_cudlik, Charibeja, E.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezký..:)

01.02.2010 19:41:00 | Míša S.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí