Ďáblova obhajoba

Ďáblova obhajoba

Nesváděj člověku na ďábla, nesváděj hříchy svých lidí,
nesváděj na něho ani své, pravdu zlou přec každý vidí.
Nesváděj člověku na jiné, nesváděj, nemáš to právo.
Nebudem předstírat nevinné, není to rozhodně zdrávo.

Nesváděj bláhový na ďábla ani zlé hříchy svých předků,
stačí se přeci jen trochu ptát, bylo tam vcelku dost svědků.
Nesváděj, ty bídný na jiné, nesváděj, co sám jsi konal,
raději bys měl přijmout viny své, ten tvůj Bůh by pak míň stonal.

Nesváděj zbaběle na kruté, nesváděj, sami jste krutí.
Výmluvy tvé hříchy nesmyjí, tohle to ti chybí k procitnutí.
Měl by ses napřímit a měl by jsi vstát,
nenuť mně tvým rodem víc pohrdat.
Autor Anjesis, 28.12.2010
Přečteno 392x
Tipy 12
Poslední tipující: Behemot, Rudolf z Falknova, Trystan ap Tallwch, angellka, E., Charibeja, CULIKATÁ, Helena Lovecká
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle je hodně dobrá!

04.01.2011 22:35:00 | Behemot

Óoo kež by byl dabel ten kdo říká tahle slova... :-)

01.01.2011 20:33:00 | Rudolf z Falknova

no pro dnesek stací ses v oblíbených, jeste se vrátím

01.01.2011 20:33:00 | Rudolf z Falknova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí