Kořist

Kořist

Anotace: když se kořist stane lovcem..

Dnes v noci si svou kořist zvolili,
velkého šedého krásného vlka
a nezastaví se ani na chvíli,
až nad tím srdce žalem puká.

Pobízejí koně po stopách šedé šelmy,
v ruce zbraně, v očích odhodlání,
bez zábran a sebejistí velmi,
nic jim v jejich lovu nezabrání.

Však co to, kořist se náhle zastavila
a obrátila se k pronásledovatelům,
třeskla jedna, pak i druhá střela,
vzápětí už jen křik se lesem linul.

Lidské výkřiky bolesti a hrůzy,
teď zakusili bezmoc kořisti,
když jejich křehké lidské údy
cupovaly silné nelítostné čelisti.

Dnes v noci chtěli další krev prolít,
však je to jejich krev, co do země se vsákla,
měli si radši jinou kořist zvolit,
nikdo nedokáže skolit vlkodlaka.
Autor Charibeja, 27.06.2011
Přečteno 592x
Tipy 14
Poslední tipující: Rakasteta, E., la loba, Anjesis, Donne, Petbab, E.T.Jane, BARBYE
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No Meyersovou teď musím číst povině na Angličtině a ještě v originále takže jí tak trochu bojkotuju...ale vlkodlaci jsou fajn-miluju film s Jackem Nicholsnem Vlk:-)

04.07.2011 08:56:00 | la loba

Jo četla, ale tahle báseň s tím nemá nic společného :)

27.06.2011 08:37:00 | Charibeja

Líbí, četla jsi knížku Stmívání... :)

27.06.2011 08:35:00 | BARBYE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí