Čachtická paní

Čachtická paní

ČACHTICKÁ PANÍ

Koupe se v krvi – žije v hříchu,
pojem soucit jí je k smíchu.

Své oběti vysaje do poslední kapky,
neboť k mládí tím chce nalézt zkratky.

Pomatená, chorá mysl,
jaký má však tohle smysl?

Ubohé dívky stahovala z kůže,
a to vše konala pro jediného muže.

Toužila uchovat si věčné mládí a krásu,
nemyslela na svou duši - její spásu.

Láska někdy k šílenství nás dohání,
v jejím jméně konala věci, které hrůzou zavání.

Co je horší láska či smrt? Vyvstává otázka,
vždyť milovat je často jedna velká překážka.

Smrt ukončí každou bolest – necítíme nic,
na rozdíl od lásky - ta bývá k utrpení klíč.

Neměla bych obhajovat tuto krutou bytost,
avšak pokud ji drásal cit zvaný láska, mám s ní přec i lítost.
Autor Samanta, 29.07.2012
Přečteno 558x
Tipy 5
Poslední tipující: Elisa K., dark evelyn, Anjesis, Charibeja
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I mě tahle historická osobnost fascinuje. Kdo ví, jaká skutečně byla...

11.08.2012 13:14:14 | Charibeja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí