Duše sebevraha

Duše sebevraha

V mém životě krom zármutku už dále nic není,
vystoupil jsem v rozbřesku na nejvyšší most.
Co horšího než smrt najdu ve věčném osamění?
K pláči tisíc důvodů, žádný pro radost.

Jen okamžik! Jak stanul jsem - oči k východu,
jak slunce by mě lákalo - pojď ke mě - jeden krok,
dnes vím, že dobře vybral jsem své místo k odchodu,
dnes je to s jedním dnem celý první rok.

Jen jediný můj čin dnes mě z hrobu budí,
třeštím oči do tmy, v níž dále už nic není,
chladná země na kostech zetlelých mě studí,
ach nenechal jsem rodině žádné rozloučení!

A teď ni v hrobě studeném nemám nikdy klidu,
věčně pohřben zaživa - však k žití žádná snaha,
i kdybych se zas připojil k stárnoucímu lidu,
nikdo z nich už nestojí o duši sebevraha.
Autor Eleonore, 15.12.2012
Přečteno 1032x
Tipy 8
Poslední tipující: Elisa K., Charibeja, Sarah, Nergal, Robin Marnolli, Joe Vai
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě se taky líbí :)

26.12.2012 10:51:16 | Elisa K.

Mně se to líbilo :)

16.12.2012 17:38:20 | Charibeja

správně, správně, výplň rakve :)

15.12.2012 23:35:23 | tenflipskáj dysfunkt

sebevrazi maj většinou jen malou dušičku.

15.12.2012 23:28:02 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí