Vím

Vím

Kde jsou ti lidé s příběhy, jenž kdysi jsem znala?
Vždyť smrti zbývá pramálo, co by mi dnes vzala,
kam odešly ty vzpomínky, ta léta v dětství žití?
Vím, má hvězda ztrhaná se víc mi nerozsvítí.

Kde jsou ty hlasy s ozvěnou, jenž k domovu mě vedou?
Vím, dnes pro mě andělé s pohřebním vozem jedou.
Vím, že sama stojím zde, se sebou rok co rok,
zbývá mi skála vysoká a k smrti jeden krok.

Vím, jsou lidé s životy, jimiž sepsali by knihu,
hledí s hlavou vztyčenou k moři směrem k jihu.
Však lidský svět i životy stále dokola se točí,
svůj osud změní pouze ten, kdo zasní se a skočí.
Autor Eleonore, 16.12.2012
Přečteno 489x
Tipy 2
Poslední tipující: Charibeja
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí