Verschollen

Verschollen

Verschollen in Siebenbuergen
warf ich eine Silhouette
eilig mit dem Mond im Ruecken
ging ich weiter nach ihr, zaehlte

jeden Schritt vorwaerts im Dunkel
nur mit Grosseinsatz der Sterne
stumm unter der Vollmondkugel
sie daheim, ich aus der Ferne

eigentlich nicht kennenlernen
wollte ich sie einst fuer immer
um mir selbst Mut nicht ablehnen
ins Gesicht ein Blick genuegt, mehr

wollte sie, ja meine Lippen
zitterten, was ist drauf peinlich
Kuesse stehlt man nachts von Dieben
unerwartet heiss na freilich

překlad:

Ztracen někde v Transylvanii
vrhal jsem svou siluetu
spěchaje s měsícem v zádech
šel jsem za ní počítaje

každý krok kupředu ve tmě
jenom pod oblohou hvězdnou
mlčky pod úplňkem Luny
ona zdejší, já cizinec

vlastně jsem ji nechtěl poznat
zrovna teď ne jednou provždy
abych odvahu neztratil
stačí jeden pohled, více

chtěla ona, mé se chvěly
rty, co je na tomhle trapné
polibky krást od zloděje
nečekaně horké, vem je
Autor Petbab, 05.10.2013
Přečteno 736x
Tipy 7
Poslední tipující: Herma Frodit, Kohai, Lůca, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí