Struny

Struny

Anotace: Moc temných strún ( báseň vhodná aj na recitaciu, moje predošlé boli na recitaciu moc dlhé a komplikované )

Struny

Za búrky,v sychravom počasí
Dažďa,čo oheň zahasí
Za tresku,bleskov hromobitia
S otázkou večného bytia

Sedí si v kúte,na okne
Zabudnutý v celom dome
Nik,len gitara mu spoločníkom je
Nestará sa on o vody kropaje.

Nestará sa on o čas
Nebojí sa ani o nás
Lež stále skladá básne
V ktorých veškerá nádej hasne.


Bolo dosť veselosti!
Teraz oddaj sa marnosti!
Ty človek podradný,si prach!
Navždy bolo je a bude tak.

V kostole svečky zhasli
Za búrky ovce sa pásli
A tam v diaľke armáda sa šikuje
Čierne vojská si už hotuje.

Slnko zašlo za oblaky
Zastreli svetlo mraky
A v diaľke už vlci vyjú-
-zomrú
Ak sa neskryjú.

A neodvrátiš silu luny
Tak to povedali struny
Lebo to môže len on sám
Tých čiernych strún pán.
Autor WhiteRayne, 11.02.2014
Přečteno 615x
Tipy 6
Poslední tipující: kara11, Anjesis, E., Jana B.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí