L O V E C

L O V E C

Pak vyšel zase na svůj lov,
v srdci plamen, v ruce kov,
za chůze sní a ve snech vidí,
kobky plné mrtvých lidí...

Nůž nemá ostří ztmavené,
v něm blýská se odraz plamene,
snad je to jen odraz měsíce,
jenž v úplňku svítí nejvíce.

Ta dívka je pokrm a smrt host,
nůž přeťal sval a snad i kost,
pak z tepen a žil hned napoprvé,
vytryskly proudy horké krve.

Když napila zem se rudé šťávy,
zvedl tělo její z lesní trávy,
pak vložil tu dívku na ramena,
pro lovce jméno nic neznamená.

Tam na kraji lesa, poblíž stromů,
je nejosamělejší ze všech domů,
hájovna, která je domovem,
lovce, jenž sní svůj rudý sen.

Už roky pečuje o svůj les,
té noci tělo lidské k domku nes,
však nedopustí žádné škody,
zítra pozve známé na srnčí hody...
Autor Gorwor, 24.06.2014
Přečteno 481x
Tipy 7
Poslední tipující: E., AndreaM, básněnka, Dimitrij Francheskoli
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No to je síla!

25.06.2014 09:36:41 | AndreaM

Srnčí hody! :-D Husté...

24.06.2014 20:17:31 | Isabella Monvoisin

i jinde se mi líbila..

Hunter... pro srny

24.06.2014 11:46:52 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí