Pán nočních můr

Pán nočních můr

Anotace: Starší básnička ze šuplíku

Chodí nocí, nocí, tmou

obklopen ještě větší temnotou.

 

Pleť jak kosti nejbělejší

na ní šupiny ještěrčí.

Oči temný kus kamene

jen pouhý pohled zazebe.

Pohled plný nenávisti,

pokud se na tebe podívá, rychle zmizni!

 

Chodí nocí, nocí, tmou

obklopen ještě větší temnotou.

 

Pohyb naprosto beze zvuku,

tišší než-li chůze duchů.

Oblečen v černočerném plášti,

jež ušitý je z čisté zášti.

 

Chodí nocí, nocí, tmou

obklopen ještě větší temnotou.

Nejhrůznější ze všech zrůd

děsivý pán nočních můr.

Autor kara11, 05.10.2016
Přečteno 782x
Tipy 2
Poslední tipující: vodnař
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí