Sadař

Sadař

Sadař večer, zbaven spánku
Obchází svůj vinohrad
To jde se napít tokajského,
Aby ve dne mohl spát.

Kráčí tiše, milí bratři
A zvuku nemá jeho dech,
Kdo ho takto v noci spatří,
Ježí chlupy na zádech.

Kdo ho spatří, spásu hledá
V útěku nebo modlitbě, -
Sadař obměkčit se nedá,
Už víno chystá k úlitbě.

Chlemtá lačně, jako zvíře
Tu sladkou mízu tekutou,
A pak dál jde novou nocí
Do temnoty obutou.

---------------------------

Upír k ránu, zbaven půstu,
Obešel již vinohrad,
Ochutnal již tokajského
A tak může tiše spát.

O keř zítra více bude
V jeho temné vinici,
Z jeho plodů neubude,
Už sadí ho tam hrobníci.

Autor Tlachapoud, 12.09.2018
Přečteno 648x
Tipy 5
Poslední tipující: Dreamy, JSJ, Fany, jondys
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To já mluvím ze spaní,
Tak mě žena vyhání,
S sebou beru jenom deku,
Někdy je to vskutku k breku.

14.09.2018 17:48:35 | Tlachapoud

:-D)))

12.09.2018 12:01:55 | ARTeFakty X. Múzy

Hmm... Jindy tak výřečná...

14.09.2018 16:52:25 | Tlachapoud

Když se směju, nebo spím, většinou nemluvím ;)

14.09.2018 17:26:56 | ARTeFakty X. Múzy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí