...napsal jsem stíny...

...napsal jsem stíny...

 
napsal jsem Stíny… anděly noci
sestry milosti s dlouhými noži
s očima jako střepy krasohledu
které mne chránily před světem dní
 
to s nimi jsem tiše splýval
s jezdci postupného stmívání
 
protože jedině noc přinesla bezpečí
kdy vřískoty vystřídá
kočičí plyš
denní děs spí
a já neviděn nahý tančím
pokojem se shrbenou lampou
 
dny byly bílé jako košile hozená v rokli
ale pak jsem onemocněl
a stíny začaly psát mě...
 
za očima to vždy začíalo tmou
z níž se postupně nořily tváře
různých ďáblů
a ženských bytostí s drápy od hlíny
ale poslední, nejhrůznější, patřila mně...
 
noci mi obracely vnitřnosti
a z jejich žil vytékal dehet
kloktali jsme jej a prosili
 
možná se uzdravím
a napíšu další Stíny
budou to stíny jitra
něco, co lze opravdu milovat
možná to bude v jiném městě
možná to bude s jinou ženou a psem
ovšem
plně
a -
bez lidí
Autor vrbák, 10.05.2023
Přečteno 202x
Tipy 16
Poslední tipující: ukrytá v máku, šerý, Now, Iva Husárková, Frr, lawenderr, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a sny se často koupou v lávě znovuvzkříšení**** ST*
PS jsem rád, žes neodešej...

10.05.2023 18:59:31 | Frr

Mám zápal plic, tak píšu o smrti a na ruský filcky kašlu, je to o zdraví :)

A děkuju!

10.05.2023 19:12:45 | vrbák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí