Krajem bouře šla

Krajem bouře šla

Krajem bouře šla a bylo po dešti,
ani nepočkala v temných mracích
zatím jsme spolu do klubu odešli
zlověstně černé nebe se však vrací

Bubny hromů burácí z nebeské báně
jen za okny nočního podniku, bouře zlá
jako správný voják odmítá složit zbraně
a roj ostrých blesků jí z očí zlostně plá

Mraky jsou jak naplněné vína číše
v nich déšť netrpělivě sedí, jako v baru
narozdíl od nás je plachý a mluví tiše
jen občas v koutě všem zahrál na kytaru

Šel jsem krajem zářivě bílých blesků
pršelo a kapky padaly ztěžka, jak závaží
v lesích syčel déšť plný bolu a stesku
a cestou v mracích míjel staré nádraží

Za letní noci temné nebe bylo,
jako při závalu ty uhelné doly
z černých mraků prudce lilo
a jas blesků se ztrácel v poli

Chladné kapky stékají po okně
jedoucího vlaku v bouřlivé noci vstříc
kdo vystoupit musí, promokne
a déšť jim orosí studenou líc

Hromy z potemnělé oblohy burácí
když jí bledé světlo na okamžik zapálí
a slunce, jak zahojená rána slabě krvácí
když můj vlak dávno zmizel do dáli
Autor Petr27, 15.08.2023
Přečteno 163x
Tipy 9
Poslední tipující: Stanislav32, Sonador, mkinka, šerý, sarka, Žluťák, Anfádis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mini, ale opravdu zajímavě vystavěná. Líbí se mi to*

16.08.2023 13:38:07 | šerý

Děkuji asi bude delší :)

16.08.2023 20:09:07 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí