Milostná opera(ce)

Milostná opera(ce)

Během březnové noci
krystaly jíní pokryly louky i zábradlí
naštěstí vyšlo slunce jak nahé tělo dívky
jež mne zahřívá v posteli
buď mou ohnivou hvězdou
co mne prozáří skrz na skrz
jak rentgenové záření
před plánovanou operací
za chvíli usnu na operačním stole
kde mi páni doktoři vyoperují srdce
a duši za cinkání sterilních nástrojů
během narkózy se mi zdálo Adélce ze sousedství
jejíž láska rozpuštěná s litry trpkého vína
mi kane dlouhou kanylou do žíly
hadičky jež mi čouhají z těla
natáhnu jak struny na housle a kytaru
na které hraju smutné blues
co posloucháš za zdmi slavnostně vyzdobeného krematoria
kam jsme spolu na jaře zavítali
a cestou k tomu zapěli ptáci
z modravé dálavy
když se vrátili z jižních krajů
do náruče otčiny
jež se probouzí ze zimního spánku
však já prospal celé jaro léto podzim
a teprve v zimě procitnu z kómatu
do kterého mne uvrhl tvůj neopětovaný cit
jsem jako zakletý princ z pohádky
jenž čeká na polibek od dívky
děvče se ale nebude prodírat skrz trny a bodláčí
aby se o ně neporanila
proto studený hrad postupně zarůstá křovím
a jeho zelené prsty mne pomalu škrtí
teprve s vpádem zimy kdy hrdinná vojska mrazu vyhladí vše živé
vzbudím se a stanu se hradním pánem
Autor Petr27, 26.03.2024
Přečteno 64x
Tipy 10
Poslední tipující: Aramgad, Iness, IronDodo, Chane, mkinka, Psavec, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mě se to líbí

12.04.2024 21:06:06 | Aramgad

děkuju :)

12.04.2024 21:12:34 | Petr27

Neobyčejný dílko... na takovou operu, jo šla bych, no do operace bych se nehrnula, nemusim bejt u všeho:-)
Hodně dobrý, moc ráda jsem si přečetla...

26.03.2024 23:46:31 | cappuccinogirl

:) jsem rád 6lžecse ti báseň líbí :)

26.03.2024 23:49:20 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí