Pohřeb

Pohřeb

Anotace: včera byl den matek tak to je na jejich počest

Pohřeb

Ve všech dušička malá
Jen matka se směje
Večeři jíst mu dala
A jed do ní leje

V noci umřel
Jaká rána
Rakev už je přichystána

Smuteční průvod skončil cestu
V hrobě leží umrlec
Nikdo neví že je ve snu
V rukou svírá růženec

A už padá chladná hlína
Na tu rakev černou
Hrobníkova ruka pilná
S lopatou svou věrnou

V rakvi posvátného ticha
Místa vzduchu zatím dost
Náhle zvednutí břicha
A pohybující se lícní kost

Oko do tmy mrklo
Ruce v pěst se sevřeli
Cítím vlhké prkno
Snad ležím jen v posteli

Ne je to rakev a já jsem v ní
Pojdu tady a červi sní

……………………………

Běží milá noční tmou
Se svou silnou předtuchou
Lopatu sebrala
A hrob s vervou kopala

Pak už sílu neměla
Závod s časem prohrála
A když hlínu odkryla
V kolenou se zlomila

Kůže, nehty sedřené
Víko rakve červené
A v ní leží umrlec
V rukou nemá růženec.
Autor Hexagon, 14.05.2007
Přečteno 430x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkný...

15.05.2007 21:13:00 | už ne pernikova princezna

moc pěkné

14.05.2007 19:39:00 | Bloodmoon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí