Na břehu...

Na břehu...

Anotace: Snad mi pan Nezval odpustí!

Na břehu řeky Svratky, vždy rád jsem pil.
V rákosí moje zvratky, vajglama posetá tráva.
Chlastal jsem denně, než jsem se utopil
když na kraji řeky, zakop´jsem o pahýl.
Voda byla těžká, chladná, kalná, tmavá.

I za slunného léta, popíjel jsem vín
a pak pod obraz, viděl jsem bílé krysy.
Cítil jsem vůni piva, různých lihovin,
neměl jsem starosti, žádný splýn.
Chtěl bych tam chodit zas, jako kdysi.

Jsou možná lepší místa, kde měl jsem pít,
než kluzký břeh, temné řeky Svratky.
Na tom břehu pohřeb chci mít,
náhrobek z pivních lahví, přeji si postavit.
Do řeky vylejt láhev dobrý vodky.
Autor Rick, 24.09.2007
Přečteno 424x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..neštvi..žádné umírání neplánuj!Anebo jo,co se naplánuje nikdy nevyjde;-)

24.09.2007 13:43:00 | Žqáry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí