Není, slečno, proč se stydět… (Čert se toulal v temnotách)

Není, slečno, proč se stydět… (Čert se toulal v temnotách)

Anotace: ... že Váš přítel není vidět...

Toulal se s ní v temnotách
(Vzdor své smůle nejed’ hrách!)
v rozhovoru nesmělém
(Odhodlaný v kalhotách!),
nezkušený v těchto hrách.

„Já teď chodím s přítelem.“
„Není, slečno, proč se stydět,
že Váš přítel není vidět,“
prohodil tak mimochodem.

Vrhla na něj s žárem pohled:
Drzoun? Panic? Neber ohled!
Pomyslela si hned tiše.
(Dívala se na něj z výše!):
Za nejbližším javorem
seznámím ho s Amorem.

On však chtěl ji tajným vchodem
unést přímo do pekla.

V ohni příliš mnoho želez
(a to s žádnou v lože nevlez!),
nezbývalo čertu peněz,
by zaplatil za ni clo.
To mu jaksi uteklo.

„Narušitel hranice –
v pasu status panice!“

Zas mu jedna utekla.

Prý pomozte mu, kdo chce kam,
leč čert to musí zvládnout sám.

Těžká cesta do pekla!
Autor Juan Francesco de Faro, 31.03.2008
Přečteno 353x
Tipy 10
Poslední tipující: Bean, hanele m., jedam, maena, klaris.mertlice, Nút, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nút: A sice?

31.03.2008 20:22:00 | Juan Francesco de Faro

Napadá mě jedno jediné jméno francouzského přítele..:o) moc hezký čtení

31.03.2008 16:37:00 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí