Tchýně

Tchýně

Anotace: Není v tom nic zlého, jen taková úvaha nad tím, jak někteří pánové nemají rádi svou tchýni...

Přijela k nám moje tchýně,
Zašeptám si: „Bože, to je svině!“
Slyší, mrcha jedna,
Její pohled mrazí jako by bylo prvního ledna.

Pak si vezme na migrénu prášky,
Jdou se ženou sadit hrášky.
Já si spokojeně sednu k pivu,
Dám si taky nějakou olivu.

Za chvíli příletí fúrie s řevem,
To raději utkat se se lvem.
Vyčítá mi chlast a nevěru,
Nemůžu za to, že jsem potkal Věru.

Tvrdí mi, že lepší žena než její dcera není,
Že kvůli mě utratila celé jmění.
Její dcera se proměnila z krásné srny ve slona,
Nevypadá jako moje sekretářka Ilona.

Tchýně říká, ať myslím na svou rodinu,
Už mě bolí hlava a je tu teprve hodinu.
Vstávám, jdu do hospody,
Tam najdu alespoň trošku pohody.

Ale tchýně běží za mnou a více ječí,
Co mé nebohé děti, doma prý brečí.
Za to bábo, přece můžeš ty,
Ale raději neotvírám své rty.

Jiskry v jejich očích mě zabíjí z dálky,
Náhle se ji roztrhly ty její nemožné korálky.
„Ty ožralo jeden, kvůli tobě se všechno ničí...“
Vraždí mě pohledem a u toho křičí.

Já si do pusy jen cigárko dám,
Sám sebe se jen tak ptám.
„Na co je tchýně, když řve jako drak?
Proč na tchýně neexistuje nějaký prak?“
Autor Rezka Štrochová, 15.01.2010
Přečteno 830x
Tipy 5
Poslední tipující: WAYWARD, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Některé hlášky dobré, pobavily mě, ale chtělo by to podlé mě trošku doladit, aby to dostalo takovou, pravou pikantní šťávu:-)

20.01.2010 09:57:00 | sluníčko sedmitečné

neříkám, že všichni chlapi nesnášejí tchýně...ale jsou na ně vtipy a ne náhodou :)

15.01.2010 18:25:00 | Rezka Štrochová

...já mám rád všechny mé tchýně a ony mě

15.01.2010 15:50:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí