Zatím co protidrogový sbor zpíval, Já za oponou absťák míval.

Zatím co protidrogový sbor zpíval, Já za oponou absťák míval.

Anotace: Báseň o drogách

Sbírka: Básně

Pomalu stoupáš vzhůru,
To my nahání noční můru,
Když si dáš fet,
Klesáš dolů hned!

Jak to všechno začalo, můj hnusný život načalo:
Potkal jsem chlápka,
Byl sjetej a schovával se za vrátka,
„Jsem v pohodě“ říkal,
A přitom si heroin píchal.

Vyhrožoval mi načež,
„Pokud si nedáš šluka, do pekla mažeš!“
Zatím co lopatou mával,
Já si práska dával.

O půl roku potom, zmlátil jsem toho chlápka botou:
Soudce řval: „Ve vězení shniješ!“
Neudržel jsem se: „Když ty také piješ!“
Rozpačitě se zatvářil,
Po soudu mě potom zmlátil.

Vězení nebylo tak zlé,
Krom záchodu, ten byl blé!
Všechno se tam pašovalo v zadku,
Když se však na to přišlo, ostraha z tebe udělala placku.

Kámoše při těle jsem tam měl,
Jeho problém byl, že hnusně pěl.
Jmenoval se Mark,
Do vězení mi propašoval celý Luna Park.

O pár měsíců mě pak šoupli do ústavu:
Bylo to tam hrozné,
Lékaři říkali, že život máme brát vesele a ne po svém.
Zatím co protidrogový sbor zpíval,
Já za oponou absťák míval.

Nevydržel jsem to už,
Měl jsem sto chutí říct doktorům: „KUŠ!“
Zatím co my lékař kázání dával,
Já provaz jsem si vázal…
Autor Strike, 24.03.2010
Přečteno 545x
Tipy 6
Poslední tipující: la loba, carodejka, Jarin Kalin, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý,nasmála jsem se...

09.10.2010 13:31:00 | la loba

Překonat a zvítězit nad tímhle zlem je úžasné.))Poklonila bych se těm, kteří to dokáží, je to nový život a určitě stojí za to, prožít ho krásně a najít sílu větší než je pokušení.Hezky jsi to napsal.))

26.07.2010 14:11:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí