Nechutná

Nechutná

Anotace: Ten příběh podivný je věru,ale já ho žeru...

Sbírka: Olinoviny

Každé ráno já se s hrůzou budím,
s myšlenkou jak se cestou v metru nudím.
Denodenně.....zatraceně!

Že by dneska na B trase,
událo se něco zase?
Něco jako minule,
když chlápek snídal granule.
A kámoš mu říká: !Vole,
žereš tohle v jednom kole.
Chceš snad srst mít lesklou,
pevné kosti, fenu hezkou?"


To je hnedle pěkná změna,
nejen do novin být zahleděna.

Chcete vědět,co se dneska stalo?
Pokud se to k vám ještě nedostalo,
poslyšte co mi dnešní ráno přichystalo.

Trasa stejná,
snad i cestující
tu kus psího lejna,
což není nijak šokující.

Možná je to varování,
že je v metru na posrání.
Když nemá pes dobré chování,
trousí i v metru své poslání,
co tak nepěkně zavání...

Na přestupní stanici
vystoupili četníci,
se služební čepicí
důležitě se tvářící.

Pak cosi zhlédnu v pravém oku,
skrývám náhlý pocit šoku.
Ten, co vstoupil,
klima změnil.
Už se asi dlouho nemyl.
Prozradil to linoucí se smrad.
Zřejmě jej taky trápí hlad.

Tělo vetché, let už dost,
z očí hledí zkušenost.
Budí respekt, snad i strach,
je vidět,že mu osud krach.

A s jakým se zájmem okusil,
co tam ten pes předím vytrousil.

Lidé kolem znechucení,
tohle přeci lidské není!
Při ohybu šat mu upad,
je to let,co vyšel z mód
a ta léta měli dopad.

Těžko popsat,jak to bylo,
co se všechno odhalilo..

Prý bylo vidět přirození,
potvrdili někteří zúčastnění.
Další vlnu znechucení
vyvolá odhalené opruzení.

Obavy o nudnou cestu mizí,
i když ten muž cizí,
jemuž život už moc nenabízí,
zamává a v davu zmizí.

Pak se lehce zástydím,
snad mu ještě závidím?
Že nedbá tolik na mravy,
že nemá z pomluv obavy.

A to, že v ranním davu,
užil si tu psí stravu.
A bez lístku na dopravu.

Děkuji vám za zábavu!
Autor Oliwie, 29.07.2011
Přečteno 411x
Tipy 5
Poslední tipující: vodnař, CULIKATÁ, Doradan, hloubavá
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to já bych mu okamžitě přidala svou snídani! :-)

29.07.2011 09:23:00 | hloubavá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí